Sposób przygotowania:
Świeży grillowany pstrąg z szafranem
Świeżego pstrąga opłukać i osuszyć, można poodcinać płetwy.
Przyprawić pieprzem cytrynowym, solą i polać oliwą z oliwek, skropić sokiem z cytryny i posypać szafranem.
A do środka rybki włożyć posiekaną natkę pietruszki i masło 1 łyżeczkę.
Przełożyć do lodówki na 20 -30 minut aby się zamarynowała rybka. Wyjętą z lodówki rybę ponacinać nożem po wierzchu z obu stron i ułożyć na patelnie grillowej.
Grillować do 7 minut z każdej strony, ja podałam z ziemniakami i kapustą do drugiego dania.
Przyprawić pieprzem cytrynowym, solą i polać oliwą z oliwek, skropić sokiem z cytryny i posypać szafranem.
A do środka rybki włożyć posiekaną natkę pietruszki i masło 1 łyżeczkę.
Przełożyć do lodówki na 20 -30 minut aby się zamarynowała rybka. Wyjętą z lodówki rybę ponacinać nożem po wierzchu z obu stron i ułożyć na patelnie grillowej.
Grillować do 7 minut z każdej strony, ja podałam z ziemniakami i kapustą do drugiego dania.