Sposób przygotowania:
Świnka z kurkami
Sznycle mocno ubijamy Smaruję każdy łyżeczką musztardy i oprószam pieprzem Na patelni rozgrzewam trochę oleju i łyżeczkę masła i smażę posiekaną cebulkę i pokrojone (a wcześniej umyte kurki), posypuję je troszkę ziołami prowansalskimi. Na każdy sznycel układam ser żółty pokrojony w słupki i po łyżce podsmażonych kurek z cebulką i trochę natki i zawijam, można związać nitką lub umocować wykałaczką. Resztę kurek z cebulką podlewam szklanką wody i dodaję pół kostki rosołowej grzybowej i duszę pod przykryciem. W tym samym czasie na drugiej patelni podsmażam na oleju roladki z każdej strony a potem przelewam kurki z wodą w której się dusiły i duszę mięsko ok. pół godziny pod przykryciem. Dodaję serek topiony a jak się rozpuści zagęszczam sos śmietaną wymieszaną z mąką. Można jeszcze posypać natką. Podawać z makaronem, kluskami na parze albo ziemniakami i ulubioną suróweczką