Sposób przygotowania:
Swojskie jadło
Mięso opłukać i osuszyć.Pokroić w niedużą kostkę. Marchew,pietruszkę, cebulę i czosnek obrać, opłukać i pokroić w kosteczkę (czosnek grubo posiekać). Na patelni rozgrzać olej,smażyć na nim mięso .Następnie dodać warzywa pokrojone w kostkę i smażyć chwilę razem a następnie podlać połową bulionu.Wrzucić liście laurowe i ziele angielskie,opieprzyć.Dusić ok.0,5 godziny.W międzyczasie kaszę gryczaną wypłukać i namoczyć. Gdy warzywa i mięso są miękkie włożyć namoczoną kaszę i podlać drugą częścią bulionu i doprawić curry.Dusić ok.15-20 minut aż kasza będzie miękka i wchłonie bulion.Od czasu do czasu zamieszać.Ja używam patelni teflonowej więc nic mi nie przywiera do dna. Po wyłączeniu gazu posypać obficie posiekaną natką pietruszki i przykryć patelnię jeszcze na 10 minut by "doszła". Danie zdrowe,smaczne i niedrogie-polecam.
Netka
kołczu
Lady Marmolada
Natala1210
Smakowita
evita0007