Sposób przygotowania:
Syty kociołek,czyli makaron z indykiem i camembert
Cebulę obrać, umyć i poszatkować w drobną kostkę. Papryki czerwone również umyć i pokroić w kwadraty o bokach ok. 2 cm. Składniki powyższe wrzucić na patelnię, na której wcześniej rozgrzaliśmy odrobinę tłuszczu. Lekko doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem do uzyskania miękkości. W tym czasie umyć indyka i pokroić go w kostkę, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem, lubczykiem, curry i papryką suszoną, wlać jajko, wymieszać. Następnie obtoczyć każdy z osobna w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor. Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć i ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, ugotowane odcedzić. W innym naczyniu ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, po czym również odcedzić. Do wysokiego naczynia wrzucić usmażoną cebulę, paprykę, indyka, makaron, drobno pokrojone brokuły. Ser camembert pokroić w kostkę, czosnek poszatkować bądź przecisnąć przez praskę i dodać do reszty składników. Całość doprawić ponownie lubczykiem, suszoną papryką, curry, solą i pieprzem. Jeszcze ciepłe składniki dokładnie wymieszać, żeby roztopił się ser i można podawać. Smacznego!