Sposób przygotowania:
Szachownica.
Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka na sztywno, w trakcie ubijania dodawać cukier, ciągle ubijać. Do ubitej piany stopniowo dodawać po jednym żółtku i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Biszkopt podzielić na 2 części. Do jednej części, dodać kakao,wymieszać. Przelać ciasto do dwóch wąskich blaszek, wstawić do piekarnika, piec w 175 stop.przez ok.35 minut. Ciasto wyjąć ostudzić. MASA Zagotować 1 szkl. mleka z cukrem. Pozostałe mleko rozrobić z mąką i wlać na gotujące się mleko, zagotować, ostudzić. Margarynę rozetrzeć. Do margaryny dodawać po łyżce zimnego budyniu z mąki, miksować by powstała puszysta masa. PRZEKŁADANIE CIASTA: Ciasto jasne i ciemne kroimy każde wzdłuż na 4 długie kawałki Układamy najpierw ciemny kawałek, smarujemy masą, do tego przykładamy jasny kawałek ciasta. Oba kawałki ciasta smarujemy masą, układamy następnie na ciemnym kawałku jasne ciasto, a na jasnym ciemne. Ciasto polać gotową polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi, wstawić do lodówki. Kroić ciasto na grubsze plastry. Następnie na ciemny kawałek kładziemy