Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Szałtanosiki mazurskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

kolejny stary przepis rodem z mazur mi smakowało

Szałtanosiki mazurskie

Składniki:

Szałtanosiki mazurskie

 

Sposób przygotowania:

Szałtanosiki mazurskie
Drożdże oraz szczyptę cukru i 6 łyżek mąki zamieszać na zaczyn. Następnie z mąki, jajek(2), szczypty soli, margaryny i wyrośniętego zaczynu zagnieść ciasto. Rozwałkować i wycinać filiżanką krążki. Kłaść na nie dobrze wymieszane nadzienie z 2 żółtek, twarogu, cukru i soli. Brzegi krążków smarować białkiem, składać je na pół i zlepiać. Gotować na parze, polewamy zrumienionym masłem, posypać cukrem i cynamonem. Podajemy gorące.

Tagi:

jajko jajka