Sposób przygotowania:
Szarlotka
Margarynę z mąką posiekać,dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę a 1/3 do lodówki schować . Obrane jabłka pokroić na cząstki i poddusić lekko. Dodać do nich rodzynki i orzechy,cukru i wcisnąc tyle soku z cytryny aby masa jabłkowa miała wyrazisty , zdecydowany smak troszkę kwaskowaty .Cukru więc wedle uznania prubując smak jabłek.Dodać też pół łyżeczki cynamonu i wymieszać. Ubić pianę z trzech białek dodając 1/4 szklanki cukru. Na ciasto w blasze wyłożyć jabłka,na jabłka pianę a na pianę ciasto z lodówki w formie łatek kładzionych jeda obok drugiej. Więcej w zakładce na moim forum.
Sarenka
msewka
siwa12345
kinga
aneczka.mb
Natala1210
iwi69
pocztylion2221
Ann
misia53
Życzę powodzenia
donia
Ewa Garstecki
misia53
Czas i sposób wykonania podałam w zakladce na moim forum Choć z tym czasem jest różnie ,bo piekarniki są różne. Mój np. pali po bokach i zwykle krócej piekę niż czas podany jest w przepisach. A temperaturę taką bezpieczną uważam 180* C.