Sposób przygotowania:
Szarlotka
Masa: Jabłka umyć,obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,usmażyć. Posłodzić do smaku. Wymieszać z kaszą manną.
Ciasto: Z podanych składników zarobić kruche ciasto. Podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyłożyć przestudzone jabłka. Przykryć resztą ciasta. Nakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec ok. 50-60 min.
Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Ciasto: Z podanych składników zarobić kruche ciasto. Podzielić na pół. Jedną część wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyłożyć przestudzone jabłka. Przykryć resztą ciasta. Nakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec ok. 50-60 min.
Ostudzone posypać cukrem pudrem.