dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Szarlotka 2.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szarlotka- placek kruchy z jabłkami.

Szarlotka 2.

Składniki:

Szarlotka 2.

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka 2.
Nadzienie na 2 sposoby: 1. Jabłka umyć, podzielić na kawałki, rozgotować, przetrzeć przez sito, dodać cukier, cynamon, wymieszać i wystudzić. 2. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić, dodać cukier, cynamon, wymieszać. Przyrządzić przed samym nałożeniem na ciasto. Ciasto: Mąkę posiekać z margaryną, żółtka utrzeć z cukrem, śmietaną i lekko zagnieść, schłodzić przez 30 minut. Podzielić na dwie części, pierwszą upiec na złoty kolor, nałożyć jabłka, przykryć drugim i piec około 30 minut.