Sposób przygotowania:
Szarlotka palce lizać:)
Jabłka umyć podzielić na części, rozgotować w małej ilości wody, przetrzeć przez sito, troszkę odparować, dodać cukier i cynamon i pozostawić do wystygnięcia.
Z podanych składników zagnieść ciasto półkruche, włożyć do lodówki na 1 godz.podzielić na 2 części.
1 część rozwałkować na grubość 6 mm, przenieść na wysmarowaną tłuszczem blachę, po nakłówać widelcem piec na jasnozłoty kolor w temp 200 stopni przez 30 min. Na upieczone ciasto nałożyć nadzienie z jabłek, przykryć 2 połową ciasta i piec ok 40 min. Po wyjęciu z piekarnika gorącą szarlotkę posypać cukrem pudrem, wyporcjować.
SMACZNEGO!!!
Z podanych składników zagnieść ciasto półkruche, włożyć do lodówki na 1 godz.podzielić na 2 części.
1 część rozwałkować na grubość 6 mm, przenieść na wysmarowaną tłuszczem blachę, po nakłówać widelcem piec na jasnozłoty kolor w temp 200 stopni przez 30 min. Na upieczone ciasto nałożyć nadzienie z jabłek, przykryć 2 połową ciasta i piec ok 40 min. Po wyjęciu z piekarnika gorącą szarlotkę posypać cukrem pudrem, wyporcjować.
SMACZNEGO!!!
mania