Sposób przygotowania:
Szarlotka przekładana Ewy -łatwa
Przygotowanie zaczniemy od upieczenia biszkoptu na spód ciasta . Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia . Ubijamy białka z odrobina soli ,pomalutku dosypujemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy żółtka- do zółtego dodaje odrobinę wody i octu i mieszam .Kolejno dodajemy mąkę ale już mieszamy tylko łyżką. Wlewamy ciasto do formy .Pieczemy ok 30 min . Masa jabłkowa. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę . Jabłka smażymy z cukrem .Gdy jabłka lekko się rozgotują wsypujemy galaretkę .Mieszamy . Na biszkopt wykładamy jabłka .Teraz robimy masę budyniową . Zimne mleko mieszamy z kaszą i budyniami .Dodajemy cukier do smaku. Mleko podgrzewamy i zagotowujemy aż masa zgęstnieje . Budyń studzimy . Zimny budyń miksujemy z masłem. Masę wykładamy na jabłka . Wstawiamy do lodówki . Czekoladę rozpuszczamy z odrobina mleka . Polewamy ciasto czekoladową polewą .Wstawiamy do lodówki
joaska500