Sposób przygotowania:
szarlotka tradycyjna
Oddzielamy białka od żółtek.Margarynę siekamy z mąką,dodajemy proszek do pieczenia i żółtka i wyrabiamy gładkie ciasto.Kroimy na 5 części.2/5 zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki.Pozostałą część rozwałkowujemy i wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.Nasze ciasto dziurkujemy widelcem, posypujemy kakao i wykładamy jabłka.Posypujemy cynamonem i 2 łyzkami cukru. Z białek ubijamy pianę,dodajemy 4 łyżki cukru a następnie kisiel.Wykładamy na jabłka.Ciasto z zamrażalnika ścieramy na grubych oczkach nad pianą aż całkowicie ją przykryje. Pieczemy ok 60 min w tem 180*C.Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.