pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Szarlotka z kruchego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

z posypką migdałową na wierzchu

Szarlotka z kruchego Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szarlotka z kruchego

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka z kruchego
Mąkę, sól, proszek do pieczenia, cukier, jajka, masło zagnieść na kruche ciasto, które należy umieścić w zamrażalce na ok. 30 min. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę i smażymy, dodajemy cynamon, a na końcu budyń. Tortownicę wysmarowaną tłuszczem wylepiamy ciastem, na ciasto wykładamy ostudzone jabłka i przykrywamy ciastem. Całość pieczemy przez ok. 1 godz. w temp. 180°C
Szarlotka z kruchego
Jabłka do ciasta kroimy w kostkę, a następnie smażymy
Szarlotka z kruchego
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około godzinę