Sposób przygotowania:
Szarlotka z masą migdałową
Ciasto: Wszystkie składnik wymieszać i zagnieść ciasto . Podzielić na pół, jedną część włożyć do zamrażarki drugą do lokówki na 30 minut. Ciasto z lodówki , wyłożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec 10 minut w temp 180 stopni . Ostudzić.
Masa: Jedną szklankę mlek zagotować a w drugiej rozmieszać budynie wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Do ciepłego dodać masło i migdały . Ostudzić. Białka ubić z cukrem i szczyptą soli wymieszać delikatnie z budyniem.
Jabłka: Jabłka obrać i pokroić na plasterki , wymieszać z dżemem i wyłożyć na podpieczonym cieście , masę migdałową rozsmarować na jabłkach a na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki na tarce o grubych oczkach. Ciasto piec 1h w temp 180 stopniach.