volce

volce

Kucharz
[Przepisów: 18]

Szarlotka z polewa miodowo- migdalowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

szarlotka jedyna w swoim wydaniu

Szarlotka z polewa miodowo- migdalowa

Składniki:

Szarlotka z polewa miodowo- migdalowa

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka z polewa miodowo- migdalowa
Ciasto;
100g cukru,maki,jajkai 130g masla zagniesc ciasto,wlozyc do lodowki na 0,5 godz. Tortownice wysmarowac wylozyc schlodzonym cioastem formujac brzeg.
Masa jablkowq:
Jablka obrac pokroic w drobna kostke, skropic sokiem z cytryny. Dusic przez 10 min z 60 g masla,50 g cukru i rodzynkami. Zagescic budyniem(proszkiem)I(maka ziemniaczana.Wylozyc na ciasto.
Polewa miodowo migdalowa:
Pozostale maslo(10g) i cukier (75g),miodu,platki migdalowe i mleko polaczyc, zagotowac. Goraca polewe wylac na jablka. Wstawic do nagrzanego piekarnuka do tem.180Ci piecokolo40 min. KROIMI GDY ZUPELNIE OSTYGNIE! Smacznego