Sposób przygotowania:
Szarlotka z polewa miodowo- migdalowa
Ciasto;
100g cukru,maki,jajkai 130g masla zagniesc ciasto,wlozyc do lodowki na 0,5 godz. Tortownice wysmarowac wylozyc schlodzonym cioastem formujac brzeg.
Masa jablkowq:
Jablka obrac pokroic w drobna kostke, skropic sokiem z cytryny. Dusic przez 10 min z 60 g masla,50 g cukru i rodzynkami. Zagescic budyniem(proszkiem)I(maka ziemniaczana.Wylozyc na ciasto.
Polewa miodowo migdalowa:
Pozostale maslo(10g) i cukier (75g),miodu,platki migdalowe i mleko polaczyc, zagotowac. Goraca polewe wylac na jablka. Wstawic do nagrzanego piekarnuka do tem.180Ci piecokolo40 min. KROIMI GDY ZUPELNIE OSTYGNIE! Smacznego
100g cukru,maki,jajkai 130g masla zagniesc ciasto,wlozyc do lodowki na 0,5 godz. Tortownice wysmarowac wylozyc schlodzonym cioastem formujac brzeg.
Masa jablkowq:
Jablka obrac pokroic w drobna kostke, skropic sokiem z cytryny. Dusic przez 10 min z 60 g masla,50 g cukru i rodzynkami. Zagescic budyniem(proszkiem)I(maka ziemniaczana.Wylozyc na ciasto.
Polewa miodowo migdalowa:
Pozostale maslo(10g) i cukier (75g),miodu,platki migdalowe i mleko polaczyc, zagotowac. Goraca polewe wylac na jablka. Wstawic do nagrzanego piekarnuka do tem.180Ci piecokolo40 min. KROIMI GDY ZUPELNIE OSTYGNIE! Smacznego
tokijka