Sposób przygotowania:
Szaszłyki po Meksykańsku
1.Dzień wcześniej piersi z kurczaka należy pokroić w kosteczki, dodać do marynaty i odstawić do lodówki na noc (marynata: 2 łyżki stołowe papryki słodkiej mielonej, 1 łyżka stołowa suszonych ziół prowansalskich, pieprz i sól do smaku, ½ szklanki oleju).
2.Następnego dnia paprykę jalapenos pokroić w drobną kosteczkę i dodać do kurczaka.
3.Paprykę czerwoną i zieloną pokroić w większą kostkę, pieczarki obrać ze skórek, cebulę obrać i przekroić na pół.
4.Na przygotowane wcześniej patyczki grillowe (mogą być drewniane, bądź stalowe) nakładać kolejno paprykę, kurczaka, pieczarkę, cebulę – kolejność nie ma różnicy.
5.Piekarnik rozgrzewamy do 220°C, gotowe szaszłyki kładziemy na blaszce, pieczemy z obu stron przez 30-45 minut.
2.Następnego dnia paprykę jalapenos pokroić w drobną kosteczkę i dodać do kurczaka.
3.Paprykę czerwoną i zieloną pokroić w większą kostkę, pieczarki obrać ze skórek, cebulę obrać i przekroić na pół.
4.Na przygotowane wcześniej patyczki grillowe (mogą być drewniane, bądź stalowe) nakładać kolejno paprykę, kurczaka, pieczarkę, cebulę – kolejność nie ma różnicy.
5.Piekarnik rozgrzewamy do 220°C, gotowe szaszłyki kładziemy na blaszce, pieczemy z obu stron przez 30-45 minut.
kinga
luna
I w tym roku tez beda:)
msewka
asia92
przepis do ulubionych i 5!
13sonya
13sonya
Sarenka
dusia30