Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Szaszłyki polane sosem pomidorowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szaszłyki podajemy z sosem pomidorowym.

Szaszłyki polane sosem pomidorowym.

Składniki:

Szaszłyki polane sosem pomidorowym.

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki polane sosem pomidorowym.
Ser kroimy w grubszą kostkę, jako umyć roztrzepać, ser obtaczamy w rozmąconym jajku i tartej bułce, Pieczarki myjemy następnie obieramy, Paprykę myjemy osuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy w kostkę, Parówki pokroić na grubsze plasterki. Pomidory sparzyć następnie je kroimy w grubszą kostkę, składniki nadziewamy na przemian na patyczki. Przygotowane szaszłyki zawijamy w folię, odstawiamy, Wywar zagotować dodać przecier pomidorowy, śmietanę, mieszamy, doprawić solą pieprzem, podgrzewać przez chwilę cały czas mieszając, Tłuszcz rozgrzać na patelni , szaszłyki wyciągamy z foli, pieczemy na rozgrzanym tłuszczu ciągle obracając, Szaszłyki pieczemy ok 5 min.