iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Szaszłyki wieprzowo-drobiowe

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szaszłyki z piekarnika prawie tak jak grillowane...

Szaszłyki wieprzowo-drobiowe

Składniki:

Szaszłyki wieprzowo-drobiowe

 

  • polędwiczka wieprzowa
  • pierś z kurczaka
  • ok.1/2 kg świeżego boczku
  • czerwona papryka
  • kilka pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 duże ogórki konserwowe
  • sól,pieprz czarny mielony,chilli w proszku,ciemny sos sojowy,patyki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Szaszłyki wieprzowo-drobiowe
Mięsa pokroić w dużą kostkę,doprawić solą,pieprzem, chilli,skropić sosem sojowym i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę.Paprykę kroimy w kwadraty,cebulę w szerokie piórka,pieczarki i ogórki w plastry,następnie wszystkie składniki nadziewamy naprzemiennie na patyczki i pieczemy w piekarniku w 200 st.przez godzinę.SMACZNEGO!!!