katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Szaszłyki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Grillowanie bez szaszłyków to marne grillowanie więc szaszłyki muszą być. Przygotować je można na dużo sposobów ale zawsze są na patykach.

Szaszłyki z grilla

Składniki:

Szaszłyki z grilla

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z grilla
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w większą kostkę.

Oprószamy dość obficie solą i pieprzem. Dodajemy czosnek, miód ,skrapiamy olejem i mieszamy.

Odstawiamy na ok 2 godz.

Cebule kroimy w ósemki albo dowolnie zależy jak cebula jest duża. Paprykę oczyszczamy i kroimy w większą kostkę.

Banany obieramy i kroimy w krążki. Przygotowane składniki na przemian nadziewamy na patyczki pomijając banany.

Szaszłyki oprószamy majerankiem i układamy do grillowania najlepiej na tackach. Pod koniec grillowania na końce patyczków nałożyć banany.