Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dlaczego ,, diabelska ‘ nazwa tego gulaszu ? . Nie mam pojęcia

  ,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa

 

 

Sposób przygotowania:

,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa
Przygotować marynatę z połowy oleju, papryki, pieprzu i soli. Mięso pokroić w kostkę . Wrzucić do miseczki z marynatą i wymieszać . Zostawić na 30 minut Pokroić w kostkę kapustę, marchew w plasterki a cebulę w pół piórka. Smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano cebulę - dołożyć mięso . Przełożyć do garnka. Włożyć kapustę i marchew, listek laurowy, pieprz i ziele angielskie .Wlać wodę . Wymieszać . Dusić ok. godziny na małym gazie . Na suchej patelni ,, upalić " na brązowo mąkę ( uwaga by nie przypalić bo zgorzknieje). Rozprowadzić sosem z gulaszu i dodać po trochę do garnka mieszając .Doprawić maggi. Gulasz powinien być gęsty i pikantny. Można podawać z pieczywem , kluskami lub grubym makaronem. * Użyłam kawałki które zostały mi od formowania piersi indyczej na płat do pieczeni.
  ,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa
Pokazuję ilość składników na 3 porcje żeby wyobrazic sobie ile potrzeba
  ,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa
Mieso pokroic w kostkę i natrzeć przyprawami
  ,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa
Podsmażyć na oleju cebulkę a potem mieso
  ,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa
Wszystko włożyc do garnka -zalac wodą i dusić do miękkosci