Sposób przygotowania:
,,Szatańskie jadło „wersja drobiowa
Przygotować marynatę z połowy oleju, papryki, pieprzu i soli. Mięso pokroić w kostkę . Wrzucić do miseczki z marynatą i wymieszać . Zostawić na 30 minut Pokroić w kostkę kapustę, marchew w plasterki a cebulę w pół piórka. Smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano cebulę - dołożyć mięso . Przełożyć do garnka. Włożyć kapustę i marchew, listek laurowy, pieprz i ziele angielskie .Wlać wodę . Wymieszać . Dusić ok. godziny na małym gazie . Na suchej patelni ,, upalić " na brązowo mąkę ( uwaga by nie przypalić bo zgorzknieje). Rozprowadzić sosem z gulaszu i dodać po trochę do garnka mieszając .Doprawić maggi. Gulasz powinien być gęsty i pikantny. Można podawać z pieczywem , kluskami lub grubym makaronem. * Użyłam kawałki które zostały mi od formowania piersi indyczej na płat do pieczeni.
edytaha