Sposób przygotowania:
Szczupak w egzotycznym sosie
Namoczyć grzyby. Szczupaka zamarynować i odstawić na 1,5 godz. Następnie obtoczyć w mące i smażyć na oleju, pod koniec smażenia dodać masło.
W między czasie na drugiej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem i dodajemy namoczone grzyby, przelane wrzątkiem. Poddusić wszystko, dołożyć pędy bambusa i kapary. Mieszamy przez około 2 min. i dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem i prużymy aby sos zgęstniał. Podawać z risotto lub z makaronem.
W między czasie na drugiej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem i dodajemy namoczone grzyby, przelane wrzątkiem. Poddusić wszystko, dołożyć pędy bambusa i kapary. Mieszamy przez około 2 min. i dolewamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem i prużymy aby sos zgęstniał. Podawać z risotto lub z makaronem.