Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycel drobiowy z masłem jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zwykłe sznycle mogą wiele zyskać jeśli podamy je gorące z dodatkiem masła smakowego. Do tej pory robiłam do sznycli z reguły masło czosnkowe, cytrynowe, pomarańczowe lub ziołowe. Dziś postawiłam na eksperyment - użyłam jabłka ( Masło jabłkowe )

Sznycel drobiowy z masłem jabłkowym

Składniki:

Sznycel drobiowy z masłem jabłkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel drobiowy z masłem jabłkowym
Filety z piersi kurczaka podzielić na mniejsze części ( ja kroję każdą pojedynczą pierś na 4 części ). Rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć sypiąc po szczypcie przyprawy . Panierować w mące, jajku , bułce tartej . Smażyć na rumiano na oliwie z masłem .Po usmażeniu dodać na patelnię 1 krążek masła jabłkowego i sok. Przykryć i ogrzewać kilka minut. Podawać kładąc na każdy gorący sznycel krążek masła jabłkowego ( bezpośrednio przed podaniem).