Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycle drobiowe z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Drobiowe sznycelki z dodatkiem ziół.

Sznycle drobiowe z ziołami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sznycle drobiowe z ziołami

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle drobiowe z ziołami
Pokroić piersi kurczaka na kawałki .Rozklepać  tłuczkiem do mięsa na sznycelki . Posolić i posypać pieprzem. Zioła pokroić  i  zmieszać z  olejem i sosem chili .Posmarować sznycelki . Zostawić na 15 minut. Wymieszać  bułkę tartą w proporcji z mąką w proporcji 1,5 szklanki bułki na 1/2 szklanki mąki .Jajka roztrzepać z mlekiem .Panierować sznycle w mieszance bułki z mąką , jajku i znów bułce z mąką . Rozgrzać  na patelni olej i usmażyć sznycle na rumiano . W  garnku lub głębokiej patelni zagotować wodę z masłem i maggi .Włożyć sznycle . Przykryć. Dusić na bardzo małym gazie kilka minut .

Porcja wyszła duża ( 12 sznycelków ) ale robiłam na 6 osób )
Sznycle drobiowe z ziołami
sznycle przed smazeniem nacieramy ziołami i panierujemy w jajku i mieszance mąki z bułką tartą
Sznycle drobiowe z ziołami
usmażone sznycle przekładamy do garnka , dodajemy masło , podlewamy wodą , kropimy maggi i dusimy