Sposób przygotowania:
Sznycle drobiowe z ziołami
Pokroić piersi kurczaka na kawałki .Rozklepać tłuczkiem do mięsa na sznycelki . Posolić i posypać pieprzem. Zioła pokroić i zmieszać z olejem i sosem chili .Posmarować sznycelki . Zostawić na 15 minut. Wymieszać bułkę tartą w proporcji z mąką w proporcji 1,5 szklanki bułki na 1/2 szklanki mąki .Jajka roztrzepać z mlekiem .Panierować sznycle w mieszance bułki z mąką , jajku i znów bułce z mąką . Rozgrzać na patelni olej i usmażyć sznycle na rumiano . W garnku lub głębokiej patelni zagotować wodę z masłem i maggi .Włożyć sznycle . Przykryć. Dusić na bardzo małym gazie kilka minut .
Porcja wyszła duża ( 12 sznycelków ) ale robiłam na 6 osób )
Porcja wyszła duża ( 12 sznycelków ) ale robiłam na 6 osób )