Sposób przygotowania:
Sznycel drobiowy ,, z górką „:
Pierś z kurczaka przekroić na pół i rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić i popieprzyć .Panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i 1 łyżkę masła .Usmażyć sznycle na rumiano z obu stron .
Ziemniaki ( obrane ) ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić .Utłuc na puree .Dodać śmietankę , 1 łyżkę masła – wymieszać .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na 2 łyżkach masła i 1 łyżce oleju na rumiano .
Na każdy sznycel nałożyć po 1/2 puree ziemniaczanego – na to po ½ odsączonych z tłuszczu pieczarek .
Można przygotować wcześniej a potem wstawić do piekarnika na kilka minut by się podgrzały .
Podawać w towarzystwie surówki .
Ziemniaki ( obrane ) ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić .Utłuc na puree .Dodać śmietankę , 1 łyżkę masła – wymieszać .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na 2 łyżkach masła i 1 łyżce oleju na rumiano .
Na każdy sznycel nałożyć po 1/2 puree ziemniaczanego – na to po ½ odsączonych z tłuszczu pieczarek .
Można przygotować wcześniej a potem wstawić do piekarnika na kilka minut by się podgrzały .
Podawać w towarzystwie surówki .
luna
Natala1210