Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycel drobiowy ,, z górką „:

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Zwykły sznycel- podany trochę inaczej .Soczysty – smaczny .

Sznycel drobiowy ,, z górką „:

Składniki:

Sznycel drobiowy ,, z górką „:

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel drobiowy ,, z górką „:
Pierś z kurczaka przekroić na pół i rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić i popieprzyć .Panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i 1 łyżkę masła .Usmażyć sznycle na rumiano z obu stron .
Ziemniaki ( obrane ) ugotować w osolonej wodzie . Odcedzić .Utłuc na puree .Dodać śmietankę , 1 łyżkę masła – wymieszać .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na 2 łyżkach masła i 1 łyżce oleju na rumiano .
Na każdy sznycel nałożyć po 1/2 puree ziemniaczanego – na to po ½ odsączonych z tłuszczu pieczarek .
Można przygotować wcześniej a potem wstawić do piekarnika na kilka minut by się podgrzały .
Podawać w towarzystwie surówki .