pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Sznycel z warzywami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobre sznycle, polecam

Sznycel z warzywami i kiełbasą

Składniki:

Sznycel z warzywami i kiełbasą

 

  • 50 dag mięsa drobiowego
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • kucharek
  • mała bułka do rozmoczenia
  • 1/3 kostki margaryny
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • FARSZ
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 pęta kiełbasy śląskiej

Sposób przygotowania:

Sznycel z warzywami i kiełbasą
Mięso dać do miski. Bułkę rozmoczyć w wodzie. Odcisnąć ją z wody, dodać do mięsa, wbić jajko. Wymieszać. posolić , popieprzyć. Dodać przyprawę kucharek. Cebulkę drobno pokroić, zeszklić na margarynie. Dodać do mięsa. Dokładnie wszystko wyrobić. Wziąć trochę mięsa, dać na rękę i roplaszczyć. Marchewkę, cebulę i kiełbasę pokroić w paski. Dawać po trochu na rozplaszczone mięso i zwinąć w roladkę. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju. podawać z ziemniakami i surówką.