wiola333

wiola333

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

sznycelki z dodatkiem bazylii

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

pyszne danie obiadowe, na każdą okazję

sznycelki z dodatkiem bazylii Więcej zdjęć (3)

Składniki:

sznycelki z dodatkiem bazylii

 

  • 0,5 kg mielonej łopatki
  • 1 bułka czerstwa
  • 1 jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 cebuli
  • 0,5 łyżeczki bazylii otartej Kotanyi
  • maga , pieprz, wegeta do smaku
  • świeża bazyli do dekoracjii
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki

 

  • ugotowane ziemniaki z masłem i koperkiem
  • pomidory z cebulką i śmietaną przyprawione pieprzem i solą

Sposób przygotowania:

sznycelki z dodatkiem bazylii
Do miseczki dać zmielone mięso, jajko, pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, namoczoną wcześniej bułkę w mleku i wyduszoną oraz przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać, formować sznycelki i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i sałatką z pomidorów i udekorować świeżą bazylią.
sznycelki z dodatkiem bazylii
Etap 1
sznycelki z dodatkiem bazylii
Etap 2

Tagi:

jajko tarta jajka