mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Sznycle cielęce z szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sznycle cielęce z szynką .

Sznycle cielęce z szynką

Składniki:

Sznycle cielęce z szynką

 

Sposób przygotowania:

Sznycle cielęce z szynką
Mięso umyć, osuszyć, lekko rozbić przez folię, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, włożyć sznycle i smażyć je po 3minuty z każdej strony. W rondlu rozgrzać masło, wsypać mąkę i zasmażyć. Wlać mleko, wymieszać i zagotować. Doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem, dodać ser żółty. Piekarnik rozgrzać do 180stopni. Bazylię umyć, osuszyć, porwać listki. Naczynie żaroodporne natłuścić, ułożyć w nim sznycle, plasterki szynki, obrzucić listkami bazylii. Polać sosem i zapiekać przez 15minut.

Tagi:

sery ser szynka