Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycle drobiowe duszone w soserze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepis z cyklu wykorzystania tego co jest by ułatwić sobie pracę

Sznycle drobiowe duszone w soserze  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle drobiowe duszone w soserze

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle drobiowe duszone w soserze
Piersi pokroić na małe kawałki ( każdą na 4 części każdą ). Rozklepać. Posolić, popieprzyći posypać szczyptą Piri-Piri. Jajka zmieszać z 2 łyżkami wody. Zmieszać mąkę z bułkę tartą. Sznycelki panierować w mieszance bułki z mąką - jajkach- bułce ( raz lub dwa razy ). Rozgrzać olej ( ilość zależy od rodzaju patelni na której smażymy ) i smażyć na rumiano z obu stron. Przełożyć do garnka z grubym dnem ( ja zostawiam na patelni ) - dołożyć masło. Wodę zagotować z 4 łyżeczkami Sosera i zalać sznycle. Skropić maggi. Przykryć i dusić na małym gazie 10minut .
Sznycle drobiowe duszone w soserze
Piersi drobiowe podzielić na kawałki , posypać przyprawami
Sznycle drobiowe duszone w soserze
Panierować w jajku i mieszance mąki i bułki tartej
Sznycle drobiowe duszone w soserze
Usmażyc na rumiano z obu stron na goracym oleju słonecznkiowym
Sznycle drobiowe duszone w soserze
Podlać mieszanką sosera z wodą , maggi i masła - dusic pod przykryciem 10 minut