Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Sznycle drobiowe z sezamem i serem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

uwielbiam sezam więc często dodaję go do panierki

Sznycle drobiowe z sezamem i serem

Składniki:

Sznycle drobiowe z sezamem i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle drobiowe z sezamem i serem
Mięso opłukać, osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć delikatnie solą i pieprzem cayenne - ostrożnie bo jest bardzo ostry! Jajko roztrzepać z mlekiem i olejem sezamowym. Sznycle panierować kolejno w mące pełnoziarnistej, jajku i bułce z sezamem. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem do smażenia, zrumienić z obu stron. Kiedy kotlety się usmażą na każdym położyć po plastrze sera, posypać odrobiną sezamu, przykryć patelnię i smażyć jeszcze chwilkę na malutkim ogniu aż ser się rozpuści. Podawać z ziemniakami i jarzynami.