motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sznycle z duszonymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne sznycelki z dodatkiem pieczarek

Sznycle z duszonymi pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle z duszonymi pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z duszonymi pieczarkami
Łopatkę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pokrojone mięso zmielić maszynką do mięsa razem z cebulką. Bułkę namoczyć wodzie i jak będzie miękka odcisnąć. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki obieramy, kroimy i dusimy z dwoma łyżkami oleju, doprawiamy do smaku. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy na jednolitą masę. Z przygotowanego mięsa formujemy sznycelki i pieczemy na silnie rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Sznycle z duszonymi pieczarkami
Umyte i osuszone mięso mielimy przez maszynkę
Sznycle z duszonymi pieczarkami
Do zmielonego mięsa dajemy z mieloną cebulkę
Sznycle z duszonymi pieczarkami
Obrane pieczarki kroimy i dusimy na oleju, doprawiamy do smaku
Sznycle z duszonymi pieczarkami
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, formujemy sznycle i pieczemy z dwóch stron

Tagi:

jajko tarta jajka