Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka pod pierzynką z ricotty
Sznycle opłukać, osuszyć i lekko rozbić.Każdy lekko osolić i opieprzyć świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki.
Papryki i cukinię pokroić w drobną kosteczkę, por w cienkie półkrążki i zeszklić na oleju z przyprawą Delikat i pieprzem.
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ser ricotta zmiksować z majonezem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Ogórki kiszone pokroić w plastry lub na ćwiartki.
Ugotowany ryż osączyć, posypać podduszonymi warzywami.
Mięso smażyć z obydwu stron .Po przewróceniu na drugą stronę mięso posmarować masą serową.Zdejmować z patelni łopatką na talerze i posypać odrobiną kolorowych warzyw ,podać ogórki kiszone.
Papryki i cukinię pokroić w drobną kosteczkę, por w cienkie półkrążki i zeszklić na oleju z przyprawą Delikat i pieprzem.
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ser ricotta zmiksować z majonezem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Ogórki kiszone pokroić w plastry lub na ćwiartki.
Ugotowany ryż osączyć, posypać podduszonymi warzywami.
Mięso smażyć z obydwu stron .Po przewróceniu na drugą stronę mięso posmarować masą serową.Zdejmować z patelni łopatką na talerze i posypać odrobiną kolorowych warzyw ,podać ogórki kiszone.
Sarenka
luna
Jojo
Natala1210