beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Sznycle z  kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Sznycle z  kurczaka

Składniki:

Sznycle z  kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z  kurczaka
Mięso umyć, osuszyć i  pokroić w  kostkę. To samo zrobić z  cebulą i  pieczarkami. Jajka zmieszać z  mąką ziemniaczaną, dodać pieczarki, ser, cebulę i  mięso. Całość starannie wymieszać i  doprawić do smaku pieprzem, solą i  zielem angielskim. Na patelni rozgrzać olej i  na oleju układać uformowane porcje. Smażyć pod przykryciem do obustronnego zarumienienia. Podawać z  pieczonymi ziemniaczkami i  surówką.