Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 254]

Sznycle z Piersi Kurczaka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybko do zrobienia i bardzo smaczne.

Sznycle  z  Piersi  Kurczaka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sznycle z Piersi Kurczaka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z Piersi Kurczaka
► Filety okroić, rozbić przez folię, posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem ( w proszku ) obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. ► Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plastry i przysmażyć na patelni. ► Na patelni podsmażamy filety na złoty kolor. Blachę w piekarniku wykładamy papierem do pieczenia na którym kładziemy podsmażone filety. Na każdy filet kładziemy porcję usmażonych pieczarek posypujemy ziołami prowansalskimi i przykrywamy plastrem toaster sera. ► Wkładamy do podgrzanego piekarnika na około 20 minut 180C / Termoobieg / aż się ser stopi.
Sznycle  z  Piersi  Kurczaka
Filety okroić delikatnie rozklepać tłuczkiem do mięsa i przyprawic.