kruchebabeczki

kruchebabeczki

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Szparagi z boczkiem, koperkiem i pieczonymi ziemni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne szparagi podsmażona na maśle klarowanym z boczkiem i koperkiem. Do tego pieczone ziemniaczki z papryką wędzoną.

Szparagi z boczkiem, koperkiem i pieczonymi ziemni

Składniki:

Szparagi z boczkiem, koperkiem i pieczonymi ziemni

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z boczkiem, koperkiem i pieczonymi ziemni

ETAP 1:

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w ćwiartki. Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Do miski wrzucamy ziemniaki, oprószamy solą, pieprzem i wędzoną papryką, skraplamy olejem i mieszamy. Przekładamy na blaszkę i pieczemy w 200 stopniach około 40 minut.

Na zwykłej patelni rozgrzewamy masło, szparagi myjemy, odcinamy twarde końcówki i wrzucamy na rozgrzane masło, smażymy, co jakiś czas mieszamy. Dodajemy pokrojony w cienkie paski boczek, na końcu koperek.


Tagi:

szparagi danie