mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Szparagi z grilla

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Obiad cały powstał z grilla. Pierwotnie miałam grillować tylko rybę, ale w końcu wrzuciłam wszystko razem. Szparagi z grilla bardzo fajnie smakowały.

Szparagi z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szparagi z grilla

 

 

 

  • 10 pomidorków koktajlowych podłużnych

 

 

  • marynata ryba:

 

  • 3 kawałki pstrąga łososiowego

 

  • 1 cebula biała

 

  • przyprawa do ryby młynek

 

 

  • 1 łyżeczka majeranku

 

  • sos miętowy:

 

  • listki mięty świeżej 1/2 szklanki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z grilla
Miętę myję,osuszam i drobno kroję, dodaje do jogurtu greckiego, doprawiam solą, pieprzem. Rybę przekładam do pojemnika, dodaję cebule obraną, sól morską, przyprawę do ryb, majeranek, sok z cytryny 1/2 sztuki. Zamykam pojemnik i odstawiam na dobę do lodówki. Szparagi gotuje al dente w osolonej wodzie. Płytę grilla elektrycznego smaruję oliwą i układam na niej kawałki ryby, szparagi, i cząstki ziemniaków, oraz pomidorki koktajlowe. Grilluję kilka minut. Rybę podaję z sosem miętowy, koperkiem i kawałkiem cytryny. 
Szparagi z grilla
pstrąg zamarynowany w cebulce majernaku przyprawie do ryb
Szparagi z grilla
pstrąg zgrillowany na grillu elektrycznym
Szparagi z grilla
szparagu ugotowane aldente i zgrillowane
Szparagi z grilla
sos miętowy z jogurtu greckiego i mięty świeżej