Sposób przygotowania:
Szparagi z makaronem i kurczakiem
1. Mięso z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na złoto na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Przekładamy do większego naczynia lub głębszej patelni. 2. Szparagi myjemy i kroimy w około centymetrowe kawałki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie na pół twardo. Przecedzamy i dodajemy do mięsa z kurczaka. 3. Szparagi mieszamy z mięsem i doprawiamy solą. 4. Dodajemy pesto i wlewamy około 1/2 szklanki wody. Wszystko razem dusimy, aż szparagi będą miękkie. 5. W tym czasie gotujemy al dente makaron i bez przelewania zimną wodą dodajemy go na patelnię z kurczakiem i szparagami. 6. Ser drobno kroimy i wrzucamy do reszty składników. Jogurt mieszamy z jajkiem i tak powstałym sosem zalewamy nasze danie. Wyłączamy ogień i mieszamy wszystko razem, aby sos nam zgęstniał. 7. Gotowe danie można podać samo lub z sałatką.