Sposób przygotowania:
Szparagi z szynką w sosie beszamel
Szparagi oczyścić, obcinając zdrewniałe końce, ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Odcedzić, wodę pozostawić do sosu.
Zawijać szparagi w plastry szynki, biorąc po dwie sztuki na każdy rulonik.
Przygotować sos: w rondelku rozgrzać mało, dodać mąkę i mieszając leciutko zrumienić. Do zasmażki dolać mleko, zagotować. Powstałą zawiesinę rozcieńczyć wywarem z gotowania szparagów, do konsystencji gęstej śmietany. Przyprawić pieprzem, gałką i cukrem.
Ruloniki szparagowe zalać w naczyniu żaroodpornym sosem, posypać startym serem i zapiec w piekarniku.
Zawijać szparagi w plastry szynki, biorąc po dwie sztuki na każdy rulonik.
Przygotować sos: w rondelku rozgrzać mało, dodać mąkę i mieszając leciutko zrumienić. Do zasmażki dolać mleko, zagotować. Powstałą zawiesinę rozcieńczyć wywarem z gotowania szparagów, do konsystencji gęstej śmietany. Przyprawić pieprzem, gałką i cukrem.
Ruloniki szparagowe zalać w naczyniu żaroodpornym sosem, posypać startym serem i zapiec w piekarniku.
Jojo
luna
Babciagramolka
góralka
Częstuj się Buniu :)) Ale obawiam się, że i tak nie sprostam Twoim wszystkim wspaniałym przepisom:))
grazka
ewa19614
iwi69
Natala1210
msewka
Tak samo zareagowałam.5 i do ulubionych.
evita0007