Sposób przygotowania:
Szpikowana karkówka 2 Eli
Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.W mięsie zrobić nożem nacięcia.Czosnek pokroić (3 ząbki zostawić do sosu)w dość grube plasterki,boczek w słupki.Z papryk odciąć czubki i górę,resztę pokroić w paski.Do każdego otworu w mięsie włożyć boczek,trzy kolory papryki i czosnek.Cebulę drobno posiekać,odłożony czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju.Do obsmażonego mięsa dodać cebulę,czosnek,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz do smaku i jeszcze chwilę smażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.Paprykę która została(czubki,góra i resztę pasków) pokroić w kostkę i dołożyć do mięsa przed końcem duszenia.Miękkie mięso wyjąć i pokroić w plastry.Mąke wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!
luna
Natala1210
wedith1
msewka
Jojo