Sposób przygotowania:
Szpinak z jajkami
Trzy jajka ugotować na twardo w lekko posolonej wodzie, żeby później lepiej ubierało się je ze skorupek. Ugotowane jajka wyjąć z wody i obrać, a następnie polać zimną wodą, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka. Obrane jajka pokroić w niedużą kostkę. Szpinak mrożony rozmrozić. Ząbki czosnku obrać, przemyć wodą i drobno posiekać. Na patelni, na roztopionym maśle podsmażyć rozmrożony szpinak, a następnie dodać do niego posiekane ząbki czosnku oraz przyprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą czosnkową i dobrze wymieszać. Kiedy szpinak będzie już podsmażony, a powstała woda wyparuje należy dodać do niego drobno pokrojone jajka. Szpinak z jajkiem najlepiej podawać na gorąco jako dodatek do obiadu. Smacznego!