Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szpinak zapiekany

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, osączyć i wystudzić. Zmielić,

Szpinak zapiekany

Składniki:

Szpinak zapiekany

 

Sposób przygotowania:

Szpinak zapiekany
Szpinak przebrać, opłukać, sparzyć, odcedzić, osączyć i wystudzić. Zmielić, wymieszać z masłem, podsmażyć aż masa zgęstnieje. Następnie połączyć z żółtkami, śmietaną, startym serem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Formę do zapiekania (lub pojedyncze foremki) nasmarowac tłuszczem, nałozyć szpinaku, przykryć natłuszczonym pergaminem i zapiec w gorącym piekarniku.

Tagi:

sery szpinak ser