Sposób przygotowania:
Szpinakowa sałatka
Pierś kroimy na 3 kotlety, doprawiamy solą, pieprzem, esrtagonem i rozmarynem, smarujemy 2 łyżkami oleju, odstawiamy w chłodne miejsce. Z octu, oliwy i musztardy przygotowujemy sos, który doprawiamy do smaku miodem, solą i pieprzem. Szpinak płuczemy, Ogórka obieramy, kroimy w ćwiartki talarków, tak samo jak pomidora. Polewamy sosem i dokladnie ale delikatnie mieszamy. Pierś z kurczaka grillujemy lub podsmażamy dokładnie na patelni z grubym dnem i kroimy w paski. Sałatkę rozkładamy na talerzykach, a na niej pokrojoną pierś. Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki i przybieramy nią sałatkę.Posypujemy słonecznikiem i pestkami dyni, przesmażonymi na rozgrzanej patelni.