Sposób przygotowania:
Szrlotka na gorąco
Masło lub margarynę stopic i zmiksowac z jajkami oraz cukrem. Dodac mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Dobrze połączyc składniki. Do ciasta wkroic jabłka (plasterki), przemieszac delikatnie. Wlac do formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Upiec na złocisty kolor, można posypac cukrem pudrem. Jeśc na gorąco.
elzbieta8960
edyta18-20
elzbieta8960
Tu nie chodzi o to czy,, mi pasi czy nie,, tylko o to ze wprowadzasz w blad podajac przepis na ciasto ucierane pod nazwa szarlotka (((Szarlotka (jabłecznik) – pochodzący z Francji[potrzebne źródło] wyrób cukierniczy składający się z półkruchego lub kruchego ciasta oraz owoców. Najczęściej są to jabłka, można także używać gruszek, brzoskwiń, moreli i innych[potrzebne źródło], a jako dodatku rodzynek. Do jabłek w polskiej szarlotce dodawane są przyprawy korzenne, najczęściej cynamon i goździki.))) zrodlo informacji wikipedia :)
edyta18-20
elzbieta8960
Bardzo nie ladne zachowanie twojej strony.
....
edyta18-20
elzbieta8960
Jesli w dalszym ciagu bedziesz wprowadzac w blad takimi przepisami jak ten to mozesz na mnie liczyc :))
edyta18-20
elzbieta8960
Obys sie nie zdziwila jak nie odpadnie :))
Papaja
edyta18-20
elzbieta8960
Poprawna polszczyzna klania sie tez edytce....pisze sie SZARLOTKA a nie SZRLOTKA :)