Sposób przygotowania:
Szybki kurczak po diabelsku
Piersi z kurczaka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,drobno pokroić.
Pieczarki i cebulę obrać,też drobno pokroić.
Rozgrzać olej na patelni,włożyć kurczaka i obsmażyć,dodać cebulę oraz pieczarki,smażyć na małym ogniu jeszcze 10 min aż wszystko będzie gęste.
Podlać wywarem,dodać koncentrat,posiekany czosnek,sól,pieprz tabasco,pokrojonego w kosteczkę pomidora(skórkę pomidora sparzyć wrzątkiem)dusić razem 7 min.
Mąkę rozrobić z odrobiną zimnej wody,zaprawić i moment zagotować ,aż zgęstnieje,posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać na liściach sałaty lodowej z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego..
Pieczarki i cebulę obrać,też drobno pokroić.
Rozgrzać olej na patelni,włożyć kurczaka i obsmażyć,dodać cebulę oraz pieczarki,smażyć na małym ogniu jeszcze 10 min aż wszystko będzie gęste.
Podlać wywarem,dodać koncentrat,posiekany czosnek,sól,pieprz tabasco,pokrojonego w kosteczkę pomidora(skórkę pomidora sparzyć wrzątkiem)dusić razem 7 min.
Mąkę rozrobić z odrobiną zimnej wody,zaprawić i moment zagotować ,aż zgęstnieje,posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać na liściach sałaty lodowej z ziemniakami lub ryżem.
Smacznego..
luna