Sposób przygotowania:
Szybki makowiec
Masło i żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wlać olejek, jeszcze raz wymieszać.Z białek ubić sztywną pianę. Delikatnie wmieszać ją do utartej masy.
Do masy makowej dodać całe jajka, miód i bakalie, wymieszać.Wlać spirytus.dokładnie wymieszać.
Dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Kłaść łyżką masę makową, pozostawiając wolne boki ciasta.Mak powinien zapaść się w ciasto.
Piec 60 min w temp. 180*C
SMACZNEGO!
*
Do masy makowej dodać całe jajka, miód i bakalie, wymieszać.Wlać spirytus.dokładnie wymieszać.
Dwie keksówki wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Kłaść łyżką masę makową, pozostawiając wolne boki ciasta.Mak powinien zapaść się w ciasto.
Piec 60 min w temp. 180*C
SMACZNEGO!
*