beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Szynka 2x15

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczna szyneczka . . . .

Szynka 2x15

Składniki:

Szynka 2x15

 

Sposób przygotowania:

Szynka 2x15
Mięso umyć i obwiązać sznurkiem lub włożyć do siatki. Z podanych składników przygotować wywar. Ogrzać, by rozpuścić sól i i cukier. Włożyć przygotowaną szynkę. Postawić do gotowania. Pilnować by szynka od momentu zagotowania gotowała się dokładnie 15 minut na wolnym ogniu. Wyłączyć gaz i pozostawić szynkę do ostygnięcia w wywarze ok 5-6 godzin. Po wystudzeniu powtarzamy 15 minutowe gotowanie i znowu studzimy.

Tagi:

mięso szynka