Sposób przygotowania:
Szynka gotowana
Szynkę natrzeć rozgniecionym czosnkiem , majerankiem i pieprzem. Obwiązać ja sznurkiem odstawić do noc do lodówki. Tego samego dnia zagotować 2 litry wody ze wszystkimi przyprawami, gotować 5 minut i odstawić do ostygnięcia przez noc.
Na następny dzień wkładamy szynkę do zimnej zalewy i nastawiamy od momentu zagotowania gotujemy 10 minut. Odstawiamy do ostygnięcia w zalewie.
Miód wymieszać z musztardą i posmarować odwiązaną szynkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż się ze-złoci.
Na następny dzień wkładamy szynkę do zimnej zalewy i nastawiamy od momentu zagotowania gotujemy 10 minut. Odstawiamy do ostygnięcia w zalewie.
Miód wymieszać z musztardą i posmarować odwiązaną szynkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż się ze-złoci.