Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Szynka gotowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Kolejna domowa wędlina do pieczywa dużo lepsza od sklepowych, a na pewno zdrowsza bo niczym nie faszerowana.

Szynka gotowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka gotowana

 

Glazura

  • 2 łyżki miodu
  • płaska łyżeczka musztardy

Sposób przygotowania:

Szynka gotowana
Szynkę natrzeć rozgniecionym czosnkiem , majerankiem i pieprzem. Obwiązać ja sznurkiem odstawić do noc do lodówki. Tego samego dnia zagotować 2 litry wody ze wszystkimi przyprawami, gotować 5 minut i odstawić do ostygnięcia przez noc.

Na następny dzień wkładamy szynkę do zimnej zalewy i nastawiamy od momentu zagotowania gotujemy 10 minut. Odstawiamy do ostygnięcia w zalewie.

Miód wymieszać z musztardą i posmarować odwiązaną szynkę.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż się ze-złoci.
Szynka gotowana
Szynkę natrzeć rozgniecionym czosnkiem , majerankiem i pieprzem. Obwiązać ja sznurkiem odstawić do noc do lodówki
Szynka gotowana
Tego samego dnia zagotować 2 litry wody ze wszystkimi przyprawami, gotować 5 minut i odstawić do ostygnięcia przez noc.
Szynka gotowana
Na następny dzień wkładamy szynkę do zimnej zalewy i nastawiamy od momentu zagotowania gotujemy 10 minut. Odstawiamy do ostygnięcia w zalewie.
Szynka gotowana
Miód wymieszać z musztardą i posmarować odwiązaną szynkę .

Tagi:

mięsa szynka