Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Szynka nadziewana grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Półmisek z szynką wkładamy do piekarnika i zapiekamy, aż ser będzie miał złotą barwę.

Szynka nadziewana grzybami

Składniki:

Szynka nadziewana grzybami

 

Sposób przygotowania:

Szynka nadziewana grzybami
Grzyby oczyszczamy i pokrojone w paski, dusimy do miękkości z dodatkiem masła. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie zawijamy farsz w 7 plastrów szynki konserwowej w taki sposób, jakbyśmy przyrządzali naleśniki. Płaski, żaroodporny półmisek smarujemy masłem, układamy na nim zwiniętą szynkę i polewamy kremem sporządzonym w następujący sposób: do sosu pozostałego z duszonych grzybów dodajemy łyżkę przetartych pomidorów, startą cebulę, śmietanę oraz nieco soli.
Wylany na szynę krem posypujemy serem żółtym.