Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szynka w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto podzielić na 2 części, jedną z nich rozwałkować i położyć na dnie

Szynka w cieście francuskim

Składniki:

Szynka w cieście francuskim

 

  • 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 40 dag żółtego sera
  • 15 dag szynki gotowanej
  • pieprz
  • szczypta słodkiej papryki
  • masło do wysmarowana formy

Sposób przygotowania:

Szynka w cieście francuskim
Ciasto podzielić na 2 części, jedną z nich rozwałkować i położyć na dnie wysmarowanej masłem formy. Szynkę pokroić na drobne kawałki, ser żółty zetrzeć na tarce. Ciasto posypoać szynką, żółtym serem, oprószyć pieprzem oraz papryką. Drugą częśią ciasta nakryć nadzienie i przy brzegach połączyć dwakawałki. Na wierzchu narysować kwadraty po to, aby łatwiej było podzielić zapiekankę na porcje.. Wierzch można posmarować białkiem. Piec 30 min w temp 250 st.