motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Szynka w ziołach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szynka w ziołach prowansalskich

Szynka w ziołach. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szynka w ziołach.

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka w ziołach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Obrany czosnek kroimy w plasterki. Koper siekamy. Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i delikatnie rozbijamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z dwóch stron. Następnie podlewamy wodą dodajemy liście laurowe, ziela angielskie, kolendrę, zioła prowansalskie oraz pokrojony czosnek, cebulkę i posiekany koper, natkę pietruszki. Dusimy pod przykryciem do miękkości. Jak mięso będzie miękkie to wyciągamy go a powstały sos zagęszczamy zawiesiną z mąki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Szynka w ziołach.
Do podsmażonego mięsa dolewamy wody i dodajemy zioła
Szynka w ziołach.
Oraz obrany i pokrojony w plasterki czosnek dusimy pod przykryciem
Szynka w ziołach.
Mąkę i wody robimy zawiesinę, aby zagęścić sos
Szynka w ziołach.
Mięso wyciągamy i do sosu wlewamy przygotowaną zawiesinę. Doprawiamy do smaku

Tagi:

zioła szynka