Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Tacos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Tacos to danie kuchni meksykanskiej

Tacos

Składniki:

Tacos

 

  • bazylia - 1 szczypta
  • cebula - 1 szt
  • chili - 1 szczypta
  • czerwona fasola - 1 puszka
  • dressing oryginalny cebulowo-pomidorowy np. Delecty - 1 szt
  • koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • koperek - 2 łyżki
  • mrożona mieszanka groszek z marchewką - 5 łyżek
  • olej - 2 łyżki
  • papryka czerwona - 1 szt
  • papryka słodka - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • pomidory bez skórki - 1 puszka
  • sól - 1 szczypta
  • śmietana lub jogurt - 200 g
  • tacos, chrupkie kukurydziane tortille - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Tacos
Marchew z groszkiem ugotowac do miękkości, na patelni przesmażyc na oleju cebulę, czosnek i paprykę, do odcedzonej marchewki z groszkiem dodac warzywa z patelni, fasolę z puszki i pokrojone pomidory, ew. łyżkę przecieru pomidorowego. Dusic razem przez około 20 minut, na końcu przyprawic do smaku. Dressing wymieszac ze śmietaną, podgrzac tortille, na nie kłasc liść sałaty a następnie warzywny farsz, polacdressingiem.